Tərkibi:0.5 kq kəsmik,
2 ədəd yumurta,
4-5 x.q. şəkər tozu,
1 st. manna yarması(“манная крупа”),
1 çimdik duz,
un (lazım olarsa),
duru yağ, kərə yağı
Hazırlanması:Əvvəlcə kəsmiyə manna yarması, şəkər tozu, yumurta və duz əlavə edib, qarışdırırıq və 20 dəqiqə gözlədirik. Manna yarması şişdikdən sonra əgər alınan qarışım çox durudursa, un tökürük. Xəmiri əlimizlə yayıb, dairələr kəsirik. Duru yağla kərə yağının qarışımında az odda bişiririk. Süfrəyə verən zaman zövqə görə xama, qaymaq və ya qatılaşdırırılmış südlə servis edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: yarması, şəkər, manna, yumurta, yağının, qarışımında, bişiririk, yağla, yayıb, əlimizlə, Süfrəyə, dairələr, kəsirik, zövqə, südlə, servis, bilərsiniz, qatılaşdırırılmış, qaymaq, zaman